Vonatszelet szerkesztése - Statisztika

A vonatszelet statisztika a "vonatszelet szerkesztése" dialógus "statisztika" fülére kattintva jeleníthetőek meg. A megjelenő táblázat minden sora egy a megnyitott vonatszeletekre vonatkozó statisztikai számítás eredményét tartalmazza.Mutatószámok


Tulajdonság csoportok:

vonatszelet: A dialógusban megnyitott vonatszeletek egyszerűen összesített adatai (minden vonatszelet egyszeri leközlekedésével számolva)
időszak: A dialógusban megnyitott vonatszeletek összesített adatai  a teljes menetrendi időszakra vonatkoztatva.
munkalapon: vonatszelet: A dialógusban megnyitott és az aktuális munkalapon látható vonatszeletek egyszerűen összesített adatai (minden vonatszelet egyszeri leközlekedésével számolva). A vonalszakaszra vonatkozó adatok (pl. vonat km) csak a vonatszeletek aktuális munkalapon látható részére kerülnek kiszámításra. (tehát, ha egy vonatszelet az aktuális munkalapon nem látható, akkor a teljesítménymutató értéke 0)
munkalapon: időszak: A dialógusban megnyitott és az aktuális munkalapon látható vonatszeletek összesített adatai  a teljes menetrendi időszakra vonatkoztatva (minden vonatszelet egyszeri leközlekedésével számolva). A vonalszakaszra vonatkozó adatok (pl. vonat km) csak a vonatszeletek aktuális munkalapon látható részére kerülnek kiszámításra. (tehát, ha egy vonatszelet az aktuális munkalapon nem látható, akkor a teljesítménymutató értéke 0)

Tulajdonságok:

vonatszelet: Vonatszeletek darabszáma.
össz. vonat km: A vonatszeletek által befutott vonat km mutató.
megállások Megállások darabszáma
menetidő: Összes menetidő (megállásokkal)
futásidő: A menetidő menetben töltött része (állomásközi menetidők összege)
állásidő: Az egyes szolgálati helyeken állással töltött idők összege
eljutási sebesség: A teljes menetidőből és távolságból számított átlagsebesség.
menetsebesség: A menetidő menetben töltött részéből és a  távolságból számított átlagsebesség (ha a vonat nem áll meg sehol, akkor megegyezik az eljutási sebességgel.)

A statisztika táblázatán az egér jobb gombjára előugró menüből lehetőség van a lista exportálására Excel, Word illetve HTML formátumban.

Lásd még:

Általános tulajdonságokMenetrend, Érvényesség, Korlátozások, Szerelvény, Elegytovábbítási információk