Világítási naptár szerkesztő

A "világítási naptár szerkesztő" dialógus a főmenü "időszakok" menüponjának kiválasztásakor megjelenő "menetrendi időszakok" dialógus fa struktúrájának valamelyik "társaság" ágáról a "világítási naptár" levelére duplán kattintva (menetrendi időszak és társaság szintű világítási naptár), vagy az "objektum/szolgálati hely szerkesztése" dialógus "állomási vágányok" fülén elérhető táblázat "világítási naptár" oszlopának valamely mezőjére kattintva (menetrendi időszak és vágány szintű világítási naptár) jelenik meg.


A dialógusban a világítási naptár szerkesztése lehetséges, időszakok és az adott időszakban érvényes ki- és bekapcsolási idők megadásával.

Figyelem: világítási naptár menetrendi időszakok közötti másolásakor a kezdő- és végdátumok automatikus módosításra kerülnek az új menetrendi időszak érvényességének megfelelően.

Ki- és bekapcsolási intervallumok

A világítási naptár szerkesztésére egy táblázat szolgál, amelynek idő intervallumoknak felelnek meg. Az egyes oszlopok sorrendben a következő adatokat tartalmazzák:

"kezdő dátum"
Intervallum kezdő dátuma. Értéke nem lehet előbb mint a menetrendi időszak kezdete (hibás érték esetén a mező sárga háttérrel jelenik meg.)
"vég dátum"
Értéke nem lehet később mint a menetrendi időszak vége (hibás érték esetén a mező sárga háttérrel jelenik meg.)
"kikapcs. idő"
Kikapcsolási idő
"bekapcs. idő" Bekapcsolási idő. Értéke nem lehet előbb, mint a kikapcsolási idő (hibás érték esetén a mező sárga háttérrel jelenik meg.)

A lista valamelyik során az egér jobb gombjával kattintva előugró jelenik meg, amelyben a kijelölt sorokkal a következő műveletek végezhetőek:

"új intervallum beszúrása"
Új sort szúr be a listába, a kijelölt sornál.

"kijelölt intervallum törlése"
Törli a lista kijelölt sorait.

ok

Módosítások mentése és a dialógus bezárása. A gomb csak akkor aktív ha a bejelentkezett felhasználó rendelkezik megfelelő jogosultsággal. A tárolás mindaddig nem lehetséges, amíg a táblázat érvénytelen (sárga háttérszínnel megjelölt) adatot tartalmaz.

bezár

Módosítások elvetése és a dialógus bezárása.


Lásd még:

Objektum/szolgálati hely szerkesztése, Állomási vágányok