Vágányzári menetrend tulajdonságai

A "vágányzári menetrend tulajdonsága(i)" dialógus a "vágányzári menetrendek" dialógusból egy adott vágányzári menetrendre duplán kattintva, vagy egy menetrendet kijelölve és az eszköztár ikonjára kattintva jelenik meg.Ez a dialógus egy vágányzári menetrend paramétereit jeleníti meg, illetve lehetővé teszi azok szerkesztését.

Főmenü

A dialógus főmenüje, amely "fájl" és "vágányzári menetrend"  almenüket tartalmaz.

Eszköztár

Az eszköztáron a leggyakrabban használt funkciók gyorsgombjai vannak kigyűjtve. A gombok funkciói sorrendben a következők:Az menetrend frissítése az adatbázisból.Vágányzári menetrend mentése (funkciója megegyezik az "alkalmaz" gombéval.)Vizsgálat vagy menetrend készre jelentése.


Készre jelentett vágányzári menetrend elfogadása. Ez a gomb csak akkor aktív, ha a bejelentkezett felhasználó rendelkezik a szükséges jogosultsággal.
Készre jelentett vágányzári menetrend elutasítása, és visszaejtése "szerkesztés alatt" állapotba. Ez a gomb csak akkor aktív, ha a bejelentkezett felhasználó rendelkezik a szükséges jogosultsággal.

Menetrend tulajdonságai - általános fül

Időszak
Az a menetrendi időszak, amelyre a vágányzári vagy tanulmánymenetrend szól.
gy. szám
A vágányzári menetrend gy. száma.
név
Vágányzári menetrend neve.
vágányzári menetrendhez rendelt vágányzár igénylések
A vágányzári menetrendhez rendelt vágányzár igénylések listája. Egy adott vágányzári menetrendhez tetszőleges számú vágányzári igénylés rendelhető.

A listán az egér jobb gombjával kattintva előugró menüből lehetséges vágányzár igénylések elvétele, ill. hozzáadása.

Menetrend tulajdonságai - érvényesség

Itt nyílik lehetőség a vágányzári menetrend érvényességi napjainak megadására. A szerkesztő felület működése megegyezik a "Vonattulajdonságok" dialógus "Érvényesség" fülén találhatóval.


Lásd még:

Vágányzári menetrendek (dialógus), Vágányzár igénylések (dialógus), A vágányzár-menedzsment folyamata