Kapacitás korlátozás igénylés(ek) tulajdonságai

A "kapacitás korlátozás igénylés(ek) tulajdonsága(i)" dialógus a "kapacitás korlátozás igénylések" dialógusból egy adott igénylésre duplán kattintva, egy vagy több igényt kijelölve és az eszköztár ikonjára kattintva, vagy a grafikus szerkesztőfelületen egy kapacitás korlátozás jelölő téglalapjára duplán kattintva jelenik meg.Ez a dialógus egy vagy több kapacitás korlátozás igénylés a megrendelő által megadott tulajdonságait, a szerkesztési munkafolyamattal kapcsolatos jellemzőket (kijelölt szerkesztők, elkészült vonatszeletek) és vezérlőelemeket jeleníti meg. Abban az esetben, ha a dialógus több igénylésre lett megnyitva, az eltérő tulajdonságok mezőiben egy "*" karakter jelenik meg.

Főmenü

A dialógus főmenüje, amely "fájl" és "műveletek"  almenüket tartalmaz. Minden menüpont elérhető az eszköztárról is.

Eszköztár

Az eszköztáron a leggyakrabban használt funkciók gyorsgombjai vannak kigyűjtve. A gombok funkciói sorrendben a következők:


Az igénylés(ek) frissítése az adatbázisból.Igénylés visszautasítása, az igénylő felhasználó értesítésével ("Megrendelő módosítására vár" célállapot.) Csak megfelelő jogosultság birtokában aktív. Ha legalább egy igénylés esetében az állapotváltás sikertelen, részletes lista jelenik meg az elutasított állapotváltásokról.

Ha a kijelölt kapacitás korlátozás állapota "menetrendre vár": a kijelölt igénylések felterjesztése hozzájárulásra ("menetrend kész" célállapot)

Ha kijelölt kapacitás korlátozás állapota "technológia tervezés": a kijelölt igénylések "Technológia tervezés kész" állapotba helyezése.

Csak megfelelő jogosultság birtokában aktív. Ha legalább egy igénylés esetében az állapotváltás sikertelen, részletes lista jelenik meg az elutasított állapotváltásokról.
Javaslat megadása a kijelölt kapacitás korlátozás igénylésekhez. Csak akkor aktív, ha a bejelentkezett felhasználó rendelkezik megfelelő jogosultságokkal, minden megnyitott igénylés a felhasználóhoz van rendelve és állapota "Egyeztetés előkészítése".Szerkesztők kijelölése a kapacitás korlátozás vizsgálatára. Ez a gomb csak akkor aktív, ha a bejelentkezett felhasználó rendelkezik a szükséges jogosultsággal.

Szerkesztők törlése az igénylés vizsgálatára kijelölt felhasználók közül. Ez a gomb csak akkor aktív, ha a bejelentkezett felhasználó rendelkezik a szükséges jogosultsággal.
Hozzájárulásra felterjesztett kapacitás korlátozás elfogadása és felterjesztése a határozatra. Ez a gomb csak akkor aktív, ha a bejelentkezett felhasználó rendelkezik a szükséges jogosultsággal.
Hozzájárulásra felterjesztett kapacitás korlátozás elutasítása, és visszaejtése "szerkesztés alatt" állapotba. Ez a gomb csak akkor aktív, ha a bejelentkezett felhasználó rendelkezik a szükséges jogosultsággal.

Igénylés(ek) tulajdonságai

Időtartam
A kapacitás korlátozás kezdő és vég időpontja.
Igény típus
A megrendeléskor megadott igény típus (éves, eseti, stb.)
Igénylési szám
VPE vágányzári igénylési szám, év/iktató/verzió formátumban.
Igénylő
Igénylő szervezet és személy neve, az elérhetőségekkel.
Beérkezett
Igény rögzítésének ideje a KAPELLA felületen.
Munka
Vágányzár során végzett munka.
Vágányzári menetrend
Annak a vágányzári menetrendnek a gy. száma és neve, amelyikhez a vágányzár igénylés hozzá van rendelve.
Vonali objektumok
A kapacitás korlátozásban érintett vonali objektumok, és a kizárások típusa.
Állomási objektumok
A kapacitás korlátozásban érintett állomási objektumok, és a kizárások típusa.
Javaslat
VPE által az egyeztetés előkészítése során megadott javaslat.
Megjegyzések
Egyéb szöveges megjegyzések.
Szerkesztők Az igényléshez rendelt szerkesztők. A kijelölt szerkesztőket a listán az egér jobb gombjával kattintva,vagy az eszköztár gombjára kattintva előugró dialógusban változtatható meg (kiszignálás).

Érintett menetvonalak
Listát jelenít meg a kapacitás korlátozás(ok)hoz kapcsolt menetvonal igénylés verziókról. A lista tartalma az "Egyeztetés előkészítése" állapot beállításakor generálódik, de ezen állapotban még tovább szerkeszthető.
Események
Listát jelenít meg a kapacitás korlátozás(ok)hoz tartozó állapotváltási és egyéb (pl. szerkesztők hozzárendelése) eseményekről.

Lásd még:
Vágányzár igénylések (dialógus), A vágányzár-menedzsment folyamata