Projekt létrehozása

Új projekt a főmenü "fájl"; "új projekt" [CTRL+N] opció kiválasztásával vagy a szerkesztő ablak eszköztárának  ikonjára kattintva megjelenő varázslóval hozható létre, a következő lépésekben:

- Projekt típusának kiválasztásaA projekt készülhet a bázis (napi) menetrendre, vagy bármelyik a "vágányzári menetrendek" dialógusban már korábban létre hozott vágányzári vagy tanulmány menetrendre.

Bázismenetrend kiválasztása esetén a "tovább" gomb megnyomására a projekt (üresen, munkalapok nélkül) létrejön, és a továbbiakban minden szűrés ill. szerkesztő művelet a bázis (napi) menetrendre fog vonatkozni, így minden létrehozott új munkalap az aktuális közlekedési tervet fogja mutatni.

- Vágányzári vagy tanulmány menetrend kiválasztásaHa "vágányzári vagy tanulmány menetrend" lett a projekt típusánál megadva, "tovább" gomb megnyomására megjelenő új fülön lehet egy listából kiválasztani azt a vágányzári menetrendet, amely a projekt alapja lesz. A "tovább" gomb megnyomására a projekt létrejön a megadott paraméterekkel, és a továbbiakban minden szűrés ill. szerkesztő művelet a kiválasztott vágányzári menetrendre fog vonatkozni. Ennek megfelelően az újonnan létrehozott munkalapok a vágányzári menetrend variánshoz létrehozott vonatszeleteket fogják csak megjeleníteni.Lásd még:

Munkalap létrehozása, Vonatszelet létrehozása, Vágányzári menetrendek (dialógus)