Nyomtatási lap szerkesztése

A "nyomtatási lap szerkesztése" dialógus a "nyomtatás" dialógus "nyomtatandó lapok" vezérlőelem csoportjának "szerk." gombjára kattintva jelenik meg.A dialógus nyomtatási lapok feliratainak és időintervallumának beállítására szolgál.

Figyelem: Lehetséges több lap nyomtatási paramétereinek egyidejű változtatása. Ilyenkor az eltérő mezők üresen jelennek meg, de csak azok a mezők kerülnek mentésre az "ok" gomb megnyomásakor, amelyek megváltoztak!

feliratok:

Ábra címe: A menetrend ábra fejléc szövege.

Vonalszám: A menetrend ábra viszonylatot leíró szövege (bal felső sarok).

Lapszám: Lap sorszáma (vonalszám mögött közvetlenül).

Időtartam: Időtartam szövege (pl. 0-24 óráig)

Érvényességi időszak: Az ábra érvényességét leíró szöveg.

időtartam:

Itt lehet meg adni az ábra időintervallumának kezdetét és végét (óra:perc).

csatlakozások jelölése az ábrán:

A listában kipipált szolgálati helyeknél a csatlakozó vonatok megjelenítésre kerülnek az ábrán. Alapértelmezés szerint a csatlakozó vonatok mindenhol megjelennek. Elrejtésük akkor lehet célszerű, ha olyan sok csatlakozó nyíl jelenne meg, hogy az már az ábra használhatóságának rovására menne (pl. Budapest-Kelenföldnél).

Figyelem: Ha a nyomtatási dialógusban a "jel csak állomásokon és elágazásoknál" opció ki van pipálva, az itt beállított csatlakozó nyíl megjelenítés/rejtés csak állomásokra és elágazásokra lesz érvényes. Minden más szolgálati helynél csatlakozó vonatok nem jelennek meg.

vonatszámok megjelenítése:

A listában kipipált szakaszokon a vonatszámok mindig megjelenítésre kerülnek, függetlenül attól, hogy csak felváltva kellene megjelenniük. Ezt a kötelező vonatszám megjelenítést olyan állomásközökre célszerű bekapcsolni, amelyeknél nehéz lenne a vonatszám nélküli vonatok beazonosítása, mert a lap aljára vagy tetejére esnek, és a következő/előző állomáson a vonatok sokat időznek (jellegzetesen határszakaszok).

ok:

Módosítások elfogadása.

bezár:

Elvetés, bezárás.Lásd még:

Menetrend ábra nyomtatása, Menetrend ábra nyomtatása dialógus, Nyomtatási lap hozzáadása