Naptári napok szerkesztése

A "naptári napok szerkesztése" dialógus a főmenü "időszakok" menüpont kiválasztásakor megjelenő "menetrendi időszakok" dialógus fa struktúrájának "naptári napok" levelére duplán kattintva jelenik meg.A menetrendi naptár infrastruktúra társaságonként van értelmezve. A dialógus egy adott menetrendi időszak adott infrastruktúra társaságnál alkalmazott alap közlekedési naptípusainak szerkesztésére szolgál.

A naptár egyes celláin duplán kattintva beállítható hogy az adott nap melyik naptípusoknak felel meg. Egyes naptípus kódok kizárnak más kódokat (pl. [5] és [6] egyidejűleg nem lehetséges). Ezek ki/bekapcsolása automatikusan történik.

Figyelem: a naptári napok módosításakor (a naptári napok szerkesztése dialógusban) a következő alapvető, előre definiált közlekedési korlátozások automatikusan létrejönnek, illetve frissülnek:

naponta
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(A)
(B)
(C)
[1]
[4]
[5]
[6]
[7]
X
+
[25]
[27]
[5] [7]
[25] [27]

Figyelem: A szerkesztés eredményeképpen megváltozott napok csak a fenti, rendszer által felügyelt közlekedési korlátozásoknál kerülnek átvezetésre automatikusan. A már élő menetvonal és szolgáltatás megrendelések napkijelölése nem változik!


Lásd még:

Vonatszelet szerkesztése: Korlátozás