Munkalap beállításai - menetrend ábra

A "munkalap beállításai" dialógus a főmenü "munkalap" almenüjének "munkalap beállításai" menüpontját választva, vagy az eszköztár   gombjára kattintva jelenik meg.Ez a dialógus az aktuális menetrend ábra munkalap tulajdonságainak beállításaira szolgál.

Időszak:

A munkalap időszaka. A munkalapon csak azok a vonatszeletek jeleníthetőek meg, amelyek a munkalap időszakában vannak.

Figyelem: A munkalap időszakának változtatása csak akkor lehetséges, ha az infrastruktúra elemek a régi és az új időszakban egyértelműen megfeleltethetőek! Tehát, ha az új időszakban egy szolgálati hely már nem létezik, a munkalapot újra létre kell hozni!

Munkalap érvényessége:

Itt állítható be, hogy a munkalap mely napokra érvényes menetrendet jelenítse meg. Ha "megjelenített vonatok manuális beállítása" opció nincs kipipálva, akkor a vonatszeletek a munkalapra automatikusan kerülnek rá vagy tűnnek el onnan, attól függően hogy az érvényességük átfedésben van-e a munkalap érvényességével.

Megjelenített vonatok:

A munkalapon látható vonatok beállítása. Alaphelyzetben a program automatikusan rendeli hozzá a munkalapokhoz a vonatokat, azok időszakának és viszonylatának megfelelően. Azonban, lehetőség van a megjelenített vonatok kézi beállítására is.

Ha a "megjelenített vonatok manuális beállítása" opció ki van pipálva, aktivizálódik az "elrejtett/látható vonatok" vezérlőelem csoport.Ezen két listapanel található: a bal oldali mutatja a projektben lévő, a jobb oldali a munkalaphoz rendelt vonatokat. Az egyes listapanelokon kijelölt vonatok hozzárendelése/elvétele a "hozzáad" és az "elvesz" gombokkal lehetséges. Azonban, a listapanelek szinkronizációja az aktuális munkalappal ilyenkor még nem, csak az "alkalmaz" vagy az "ok" gombok megnyomására történik meg.

A kijelöléshez segítséget ad a megszokott "0" (kijelölés megszüntetése), az "inv." (kijelölés megfordítása) gombok, illetve két egyedi gomb is:

A "kij. látható" kijelöli azokat a vonatokat, amelyek érintik az aktuális munkalap valamelyik szolgálati helyét, míg a "kij. szám" lehetőséget ad vonatszám szerint történő kijelölésre.

Alkalmaz:

Változtatások érvényesítése, a dialógus szinkronizálása az aktuális munkalappal.

Ok:

Változtatások érvényesítése, a dialógus szinkronizálása az aktuális munkalappal és bezárás.

Bezárás:

Módosítások elvetése, bezárás.


Lásd még:

Munkalap beállításai - térkép, Munkalap beállításai - menetdiagram, Munkalap létrehozása