Menetrend ábrák készítése

Menetrend ábrákat tetszőleges viszonylatra, tetszőleges méretben (A6-A0 vagy egyedi papírmérettel) és tetszőleges idő-felbontással (15 perctől - 24 óráig) lehet készíteni. A könnyebb kezelhetőség érdekében tetszőleges számú ábra-sablon készíthető, amelyeket előhívva az ábrák nyomtatása nagyban leegyszerűsödik.

Alapesetben a menetrendábrákat a gépre telepített nyomtatók mellett AutoCAD 2000 DXF, Windows EMF,
Windows WMF és PS formátumokban lehet elmenteni, azonban ha gépre telepítve van a PDFCreator, a fájlformátumok sora kibővül PDF, PNG, JPG, TIFF, PCX stb. formátumokkal is.

A menetrend ábrák nyomtatása minden esetben az aktuális  projektben lévő munkalapok alapján történik. Egy adott munkalaphoz tartozó ábra elkészítésének menete a következő:

1.) Nyomtatni kívánt munkalap kiválasztása a munkalap kiválasztó fülek segítségével2.) Nyomtató dialógus megjelenítése, a főmenü "fájl"; "nyomtatás"  [CTRL-P] opció kiválasztásakor vagy az eszköztár  gombjára kattintva.

3.) Nyomtatási lap hozzáadása a "nyomtatás" dialógus "hozzáad" gombjára kattintva4.) A megjelenő "nyomtatási lap hozzáadása" dialógusban az időtartam és az időszeletek beállítása után
a "nyomtatás" dialógus "nyomtatandó lapok" lista vezérlőelemében megjelennek a kiválasztott viszonylat lapjai, a megadott időbeni felbontásnak megfelelően.5.) A "nyomtatás" gombra kattintva megtörténik a létrehozott lapok nyomtatása az aktuális nyomtatón.

További információk az ábrák készítésével kapcsolatban a "nyomtatás" dialógus-nál találhatóak, amely a főmenü "fájl"; "nyomtatás"  [CTRL-P] opció kiválasztásakor vagy az eszköztár  gombjára kattintva jelenik meg.
Lásd még:

Menetrend ábra nyomtatása, Nyomtatási lap hozzáadása, Nyomtatási lap szerkesztése