Korlátozás hozzáadása/szerkesztése

Közlekedési korlátozásokat a 
"vonattulajdonságok" dialógus "korlátozások" füle alatti vezérlőelemekkel lehet a vonatszeletekhez hozzáadni vagy szerkeszteni.Új korlátozás hozzáadása

Új korlátozást a táblázattól jobbra elhelyezkedő "hozzáad" gomb megnyomásakor megjelenő "korlátozás beállítása" dialógusban lehet:Itt beállítható, hogy a korlátozás a vonatszelet útvonalának mely szakaszára vonatkozzon ("viszonylat"), illetve a táblázatból kiválasztható (dupla kattintással, vagy szimpla kattintással és az "ok" gomb lenyomásával) a megfelelő közlekedési jel a programozott korlátozások közül. Ha bonyolult, egyedi korlátozásra van szükség, a lista legelső sorát, az "egyedi" korlátozást kell választani (ez van mindig legfelül). Ekkor az "ok" gomb lenyomására (vagy dupla kattintásra az "egyedi" korlátozáson), megjelenik az egyedi korlátozás szerkesztésére szolgáló "közlekedési korlátozás szerkesztése" dialógus.

Korlátozás törlése

Korlátozást törölni csak a
"vonattulajdonságok" dialógus "korlátozások" füle alatt lehet, a törölni kívánt korlátozások kijelölésével, és a "töröl" gomb megnyomásával.

Megjegyzések

Lásd még:

Közlekedési korlátozás szerkesztése, Naptári napok szerkesztése