Konfliktusok  keresése

Menetidő és foglaltsági konfliktusok megjeleníthetőek a grafikus szerkesztőfelületen, illetve a főmenü "statisztika" menüpontjából megnyitható "teljesítmények" dialógus "konfliktusok" füle alatt.

- menetidő konfliktusok megjelenítése a grafikus szerkesztőfelületen

A menetidő konfliktusok megjelenítésére a eszköztáron található "átlagsebesség felső limit" lenyíló vezérlőelem szolgál:"ki" állásban a funkció deaktivált, egyébként, az itt beállított (km/h-ban értendő) sebességértéknél két szolgálati hely között nagyobb átlagsebességgel közlekedő vonatok menetvonal szakaszai átszíneződnek. "auto" állásban a sebességvizsgálat az adott szakaszon érvényes pályasebességhez képest történik (menetidő konfliktus). A menetidő konfliktusokat a munkalapon az adott menetvonal szakasz elszíneződése jelzi:- foglaltsági konfliktusok megjelenítése a grafikus szerkesztőfelületen

A foglaltsági konfliktusok megjelenítésére a eszköztáron található két gomb ( és ) szolgál a munkalap megjelenítési időszakában. A megjelenítés és frissítés menete a következő:

1.) Munkalap megjelenítési időszakának vagy napjának beállítása
2.) Konfliktusok megjelenítésének bekapcsolása az eszköztáron található
gomb benyomásával
3.) Konfliktusok kijelzésének frissítése az eszköztáron található
gomb lenyomásával vagy az F12 billentyűvel

Ha a munkalapon az adott időszakban találhatóak foglaltsági konfliktusok, azokat kék színű téglalapok jelzik, az alábbi ábrán látható módon:Szerkesztő műveletek végrehajtása után a konfliktusok kijelzésének frissítése manuálisan történik, az eszköztáron található gomb lenyomásával vagy az F12 billentyűvel.

Figyelem: A foglaltsági konfliktusok csak akkor jeleníthetőek meg, ha a munkalap megjelenítése időszaka be van állítva (az eszköztáron található megjelenítési időszak beállítására szolgáló lenyíló vezérlőelem nem "ki" állásban van, és van megadva érvényes nap vagy időszak.)

- foglaltsági konfliktusok megjelenítése a konfliktuskereső dialógusban

A konfliktuskereső szövegesen is képes felsorolni az aktuális munkalapon található konfliktusokat a főmenü "statisztika" menüpontjából megnyitható "teljesítmények" dialógusban. A konfliktusok keresése az aktuális munkalapon a dialógus eszköztárán lévő időszakra történik a gomb megnyomására, vagy a menü "számítás" menüpontjára.A megtalált konfliktusok egy listában jelennek meg, amelyekre duplán kattintva a munkalap a konfliktusra ugrik.Lásd még:

Kezelőfelület