Menetvonal (vonatszelet) létrehozása igénylés alapján

Minden menetvonal igénylés az igénylés kezelő rendszer felületén kerül rögzítésre.

A rendszerbe rögzített igénylések felvétel után „BE” („beérkezett” ) vagy azonnal „MV” (menetrendre vár) állapotba kerülnek. Az újonnan érkezett igények a TAKT "menetvonal igénylések" dialógusában a legközelebbi frissítés (pl. a gomb lenyomására az eszköztáron) után lesznek láthatóak.

Az igénylés alapján a TAKT képes egy "vázlat" menetvonal automatikus generálására a megadott adatok alapján, amelyet lehetséges "kézzel" igazítani a technológiának és a megrendelő egyedi kívánságainak megfelelően. Ha az igény a TAKT-ban már megjelent, a "vázlat" menetvonal létrehozásának menete a következő:

1.) Menetvonal igény kiszignálása a menetrendszerkesztőkre (csak kiszignálási jogosultsággal rendelkező felhasználó teheti meg.)

2.) Elkészítendő igény kijelölése a "menetvonal igénylések" dialógusban.

3.) Elkészítendő igény megnyitása a "menetvonal igénylések tulajdonságai" dialógusban (pl. duplán kattintva az igényre, vagy a "menetvonal igénylések" dialógusban az eszköztár gombjának lenyomásával.)4.) A "menetvonalak tulajdonságai" dialógusban a főmenü "vonatszelet", "vonatszelet létrehozása az igénylés alapján" menüpontot választva, vagy az eszköztár gombjának lenyomására megjelenik a "viszonylatszerkesztő" dialógus, amelyben a viszonylat már előre kitöltésre kerül, de tetszőlegesen felülbírálható ha az adott szerkesztő nem az igénylés teljes útvonalára kívánja létrehozni a vonatszeletet.

5.) A viszonylatszerkesztő "ok" gombjának lenyomására létrejön a "vázlat" menetvonal, és megjelenik a "vonattulajdonságok" dialógus a létrehozott vonatszeletre. A vonatszeletben automatikusan kitöltésre kerülnek az igénylés alapján a következő adatok:
Figyelem: A "vázlat" menetvonal nem kerül automatikusan mentésre az adatbázisba.


Lásd még:

Menetvonal igénylések (dialógus), A menetvonal-menedzsment folyamata, Menetvonal igények kiszignálásaKiszerkesztett menetvonal elfogadása