Kiszerkesztett menetvonal elfogadása

A kiszerkesztett menetvonalakat kiutalás előtt először a szerkesztők felterjesztik az elfogadásra jogosult személynek, aki áttekintheti a kész menetvonalat és dönthet további sorsa felől: elutasíthatja azt ha átszerkesztést igényel, vagy nyugtázhatja és véglegesen lezárhatja kiutalás céljából. A felterjesztés csak akkor történik meg, ha menetvonal sikeresen átesett egy olyan konzisztencia vizsgálaton, amely összehasonlítja a igénylést és annak teljesítését.

A felterjesztés menüpontjai és gombjai az eszköztáron (
) csak az arra jogosult felhasználók számára vannak engedélyezve. A felterjesztés menete a következő:

1.) Felterjesztendő igénylések kijelölése a "
Kiszerkesztésre várakozó menetvonalak" dialógusban (tetszőleges számú igény jelölhető ki a SHIFT illetve a CTRL billentyűk nyomva tartásával)

2.)
a főmenü "menetvonal", "menetvonal ellenőrzése és véglegesítése"  menüpontjának kiválasztása

Miután lefutott az ellenőrzés, megjelenhet egy hibalista, amely felsorolja hogy a megrendeléshez képest a teljesítés milyen eltéréseket tartalmaz. Ebben az esetben egyetlen menetvonal lezárása sem történik meg.


Ha az ellenőrzés nem talált hibát, az alábbi ablak jelenik meg:Itt az "igen" gombot választva a menetrendszerkesztő számára a menetvonal lezáródik (státusza "hozzájárulásra vár" lesz) és nem módosítható. Azonban, az elfogadásra jogosult (felettes) személy még visszaállíthatja a státuszt "szerkesztés alatt"-ra.Lásd még:

Kiszerkesztésre várakozó menetvonalak, Menetvonal igények kiszignálása