Díjszabási távolságok szerkesztése

Az "díjszabási távolságok szerkesztése" dialógus a főmenü "infrastruktúra"; "vonalak" menüpont kiválasztásakor megjelenő "vonalak" dialógus listájában valamelyik vasútvonal során az egér jobb gombjára előugró menüből az "díjszabási távolságok szerkesztése" menüpontra kattintva, vagy valamelyik vonalat kijelölve és az eszköztár  gombjára kattintva jelenik meg.A dialógus egy adott vasútvonal díjszabási távolságainak szerkesztésére szolgál.

Főmenü

A dialógus főmenüje, amely "fájl" almenüt tartalmaz az exportáló funkciókkal, és egy "szerkesztés" almenüt a táblázat adatainak kezelésére szolgáló funkciókkal.

Eszköztár


Az eszköztáron a leggyakrabban használt funkciók gyorsgombjai vannak kigyűjtve. A gombok funkciói sorrendben a következők:


Díjszabási távolság adatok mentése fájlba (XLS, HTML, TXT)

Díjszabási távolság adatok nyomtatása.

Nyomtatási beállítások dialógus megnyitása.
Díjszabási távolság adatok küldése levélben.

Díjszabási távolságok

A díjszabási távolságok szerkesztésére egy táblázat szolgál, amelynek sorai az állomásközöknek felelnek meg.  A vonal szolgálati helyei a listában felülről lefelé, a vonal páros iránya szerinti sorrendben jelennek meg, az egyes oszlopok sorrendben a következő adatokat tartalmazzák:

szolg. hely
Szolgálati hely neve
statszám
Szolgálati hely (7 jegyű) statisztikai száma
távolság [km]
Távolság az adott sorban lévő szolgálati helytől a következő sorban lévőig (itt nem szerkeszthető, csak a vonalszerkesztőben.)
díjsz. távolság [km]
Díjszabási távolság az adott sorban lévő szolgálati helytől a következő sorban lévőig, egy tizedesjegy pontossággal.
kum. díjsz. távolság [km]
Díjszabási távolság a vonal kezdőpontjától.

Az egyes cellákban a távolságok értékei mindig  az adott sorban lévő objektumtól az előző sorban lévő objektumig terjedő pályaszakaszra (állomásközre) vonatkoznak.

ok

Módosítások mentése és a dialógus bezárása. A gomb csak akkor aktív ha a bejelentkezett felhasználó rendelkezik "díjszabási távolságok szerkesztése" jogosultsággal.

bezár

Módosítások elvetése és a dialógus bezárása.


Lásd még:

Vonal szerkesztése, Szolgálati hely szerkesztése, Menetrendi segédkönyv szerkesztõ (dialógus)