Bejelentkezés

A "bejelentkezés" dialógus a program indításakor jelenik meg. Tovább lépni csak a felhasználó azonosítása és a hardverkulcs azonosítása után lehetséges.felhasználó:

Az "azonosító" mezőben kell megadni a felhasználónevet. A legördülő lista az adatbázisban található felhasználó neveket kínálja fel. A "jelszó" mezőben a bejelentkezési jelszó megadása szükséges. Kis- és nagybetűk nincsenek megkülönböztetve.

üzemmód:


Az adatbázisok elérésének üzemmódja. Három üzemmód lehetséges:

- Helyi módban a rendszer nem igényel semmilyen külső adatbázist, a takt.exe könyvtárából nyíló "data" könyvtár tartalmazza az adatfájlokat.
- Csoportos üzemmódban egy hálózati meghajtón található közös könyvtár vagy adatbázis lehet az adatok forrása, amely a "beállítások" gombra kattintva adható meg.

Figyelem: helyi és csoportos üzemmódban bizonyos funkciók nem elérhetőek, illetve az infrastruktúra adatbázisok tartalma sem feltétlenül egyezik meg a pgSQL módban elérhető adatokkal.

- pgSQL üzemmódban a TAKT kliensprogram a központi menetrendi és menetvonal igénylési kapcsolódik. Az adatbázis eléréshez szükséges beállítások a "beállítások" gombra kattintva adhatóak meg.

bejelentkezés:


A felhasználónév és azonosító ellenőrzése, a program indítása.

kilépés:

Kilépés a programból bejelentkezés nélkül.