Tartózkodási idő beállítása

Egy adott szolgálati helyen a tartózkodási időt meg lehet változtatni a grafikus szerkesztőfelületen, vagy a  "vonattulajdonságok dialógus" táblázatos menetrend szerkesztő füle alatt.

- tartózkodási idő változtatása a grafikus szerkesztőfelületen

A grafikus szerkesztőfelületen tetszőleges számú vonat jelölhető ki, és ezek tartózkodási ideje egy adott szolgálati helyen egyidejűleg is változtatható. Ennek menete a következő:

1.) Vonatszeletek kijelölése (egy vonat esetén elegendő az egérkurzort a módosítandó vonat fölé vinni)
2.) Szolgálati hely kijelölése, ahol a tartózkodási idő módosítandó. Ehhez elegendő az egérkurzort úgy pozicionálni, hogy a szolgálati helyekre igazodó vízszintes szálkereszt az adott szolgálati helyre ugorjon.

3.) Az egér jobb gombjával kattintva megjelenik a vonatszerkesztő menü:4.) Itt az "eltol fent" vagy "eltolt lent" menüpontot választva a tartózkodási idő az egér jobbra illetve balra mozgatásával változtatható. "Eltol fent" választása esetén a vízszintes szálkereszt feletti rész időadatai módosulnak, míg a szálkereszt alatti rész időben változatlan marad. "Eltol lent" választása esetén a vízszintes szálkereszt alatti rész időadatai módosulnak, míg a szálkereszt feletti rész időben változatlan marad.

5.) A szerkesztési műveletet az egér bal gombjával kattintva lehet befejezni, illetve az "ESC" gomb megnyomásával lehet megszakítani.

vagy:

3b.) Az "S" illetve "A" billentyűkkel kijelölés után azonnal bekapcsolódik az "eltol fent" illetve "eltolt lent" üzemmód.


- tartózkodási idő változtatása a vonattulajdonságok dialógusban

Az adott vonatra adott szolgálati helyen vonatkozó tartózkodási idő a "vonattulajdonságok dialógus" táblázatos menetrend szerkesztő füle alatti táblázat megfelelő "á.i." oszlopában változtatható meg.


Lásd még:

Táblázatos menetrend szerkesztő, Menetidő számítása